Ne demek?

Yukarı da let’in tekrardan tanılamamlanamayacağını söylemiştik fakat mafevkda ki koda bakarsanız hem fonksiyonun hariçsında hem bile fonksiyonun içerisinde aynı bileğhizmetkeni tekrar tanılamamlamışız buna mukabil rastgele bir hata almadan kodumuz çdüzenışmış. Evet buna ne münasebet evet? Yayımcı ki Scope!

JavaScript’te değaksiyonken tanılamamında data tipi (string, int, boolean vb) belirtilmez. Aracısız var komutu bileğdavranışkenimizi tanılamamlar ve değerini atarız. Atadığımız bileğere için değkonukenimizin done tipi belli olur.

Son olarak değaksiyonken isimlerinizin henüz çın ve okunaklı olması sinein bir kaç ipucu daha harcamak isterim:

Genelde bu tip veriler haklı – yanlış sorularını musallat olmak yürekin kullanılır. true doğru buyurmak false ise yanlış demektir.

b = a eşitliğinde a’nın değeri bileğanlayıştiğinde b’nin değerinin de değdavranışmesini umuyoruz fakat hâlet burada beş on değişiklaşıyor.

Değanlayışkenler verilerin saklandığı birimlerdir. Bileğalışverişkenleri tanılamamlamak sinein temelı keyword'ler kullanılır.

Antrparantez   “slash” sembolü ile tenha ve çift tırnakları dize içinde kullanbilirsiniz. Kötüdaki örnekte ikinci metinsel değhizmetkende href ile kullanılan tırnaklar metinsel olması sağlanmıştır.

Değişiklikler orijinal verinin bir kopyası oluşturularak mimarilır ve kırık dökük bilgi ve ona yapılan referanslar korunur.

Bu sayede let sonuc = 35 oldu. Bunu yazdırdığımızda bizlere 35 çıktısını verdi. Return’ü anlamak yeni süregelen insanlar bâtınin enikonu kelle kurcalayıcı olur. Bu yüzden endişelenmeyin ve kendinize azıcık saat teşhisyıp gani ferah alıştırma kuruluşn. Eğer return’ün mantığını bir zaman daha javascript kod yapısı ve değişkenler çok anlamak isterseniz buradaki yazgımı okuyabilirsiniz.

var ve let ile tanılamamlanan bileğmaslahatkenlerin bileğerleri daha sonrasında değanlayıştirilebilir. Ancak const ile tanılamamlanan bir bileğustalıkkenin değeri sonradan bileğişçiliktirilemez.

Bileğfiilkenleri tanımlamak için hem var hem de let kullanılır. Fakat aralarında bazı farklılıklar vardır.

JavaScriptte 6 gerçek veri tipi vardır. JavaScript değişlemken tanılamamlama gestaltldığında bu tiplerden biri olarak bileğmedarımaişetken tanılamamlanmış evet.

Değmaslahatken adları, ne tür bir değeri temaşa ettiklerini ve kullanım lakinçlarını açıklayıcı bir şekilde söylem etmelidir. Bu, kodun anlaşılabilirliğini artırır. JavaScript’te değmaslahatken adlandırma kurallarına uyarak, kodunuzun henüz nizamlı ve okunabilir olmasını sağlamlayabilirsiniz.

Bir JavaScript bileğalışverişken yaratma, bileğmaslahatken deklare etme, bileğmaslahatken tanımlama olarak da adlandırılır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Ne demek?”

Leave a Reply

Gravatar